Back to Top

Design By Hybrid Core

Back to Top

Vlaggendansgroep Symbolica

Nieuws

Restaurantweekend 2018: 3-4 maart!

Het is weer zover: Symbolica organiseert zijn jaarlijkse restaurantweekend op zaterdag 3 en zondag 4 maart 2018. Schrijf je snel in en kom genieten van heerlijke mosseltjes, steaks, koninginnenhapje of nog zo veel meer!

Optreden Symbolica & Blue Lake Ballet Ensemble

Op maandag 3 juli zal Vlaggendansgroep Symbolica samen met het Ballet Ensemble van Blue Lake Fine Arts Camp een voorstelling geven in Casino Modern. Het optreden zal beginnen om 20u, nadien is er ook nog mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje. Kaarten zullen enkel in voorverkoop verkocht worden, 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor -18 jaar. Dit optreden is tevens de Generale Repetitie van Symbolica ter voorbereiding van hun tournee naar Polen.

Oud-leden en Oud-leiding

Met het 50-jarig bestaan van Symbolica in de aantocht, willen we graag gegevens verzamelen van zo veel mogelijk oud-leden en oud-leiding. Klik hier om je gegevens achter te laten!

Lees meer

Nieuwe Leden

Klik hier om je in te schrijven bij de groep, en kom langs op een van onze kennismakingsrepetities!

Schrijf in!

Symbolica op Facebook

Like onze pagina en blijf op de hoogte van de laatste activiteiten van onze groep

Bekijk de pagina!

Vlaggendansgroep Symbolica vzw is een jeugdige vereniging die hedendaagse dans met vlaggen brengt. Symbolica brengt een aantrekkelijk programma van vlaggendans, waar de frivoliteit van beweeglijke vlaggen samenkomt met de robuustheid van het muzikale ritme dat hen voortstuwt naar vernieuwende horizonten. Vlaggendansgroep Symbolica bestaat uit een vijftigtal jongens tussen 11 en 18 jaar. De groep werd in 1969 opgericht in het Sint-Jan Berchmanscollege in Genk en is nog altijd aan de school verbonden.

Optredens

Het avondvullende programma telt een twintigtal choreografieën en zit vol afwisseling. Ook kortere programma's zijn mogelijk.

Met creaties als “De jongen en de bloem”, “Symbolica”, “Allegorie”, “Temporale”, “7200K”, “Rhytm & Flags”, “Vooruit” en “Symballoo” stonden de jongens al meer dan duizend keer op de planken in heel Europa en zelfs de Verenigde Staten.